Nytt skafferi, spontanspelning + en miljon annan dret!

Sååå jävla nöjd med vårt nya skafferi som vi byggt med moduler från IKEAs wirehyllor ur serien Omar.
Vi har funderat mycket på hur man ska utnyttja och maximera ytan bakom ventilationspelaren (som för övrigt är helt sjukt felplacerad) i vardagsrummet på bästa sätt och kom fram till den här lösningen med lite research, mycket måttband och lite fantasi. 
ÄLSKAR hur det blev och jag är mest nöjd med den hängande förvaringen av stekpannor, kastruller och diverse husgeråd i anslutning till köket :) 


Det är dock bara en liten del av vad som är på gång på taket och om lite drygt en vecka ska vi riva ut köket, bygga loft över hallen, öppna upp dörrposten till sovrummet och byta ut dörren mot en stor skjutdörr i stål, platsbyggd industriell garderob med stege i sovrummet och hörnbyggd sittbänk/mediaförvaring i vardagsrummet. 


Innan det ska vi dock måla om två väggar i sovrummet och ventilationspelaren i vardagsrummet med en fantastisk kalkfärg från Jotuns Lady Pure Minerals som heter St. Pauls Blue
Kulören i sig är kommen ur ett samarbete mellan norska Jotun och danska designbyrån Frama och kommer förhoppningsvis att skapa en intressant kontrast mot vår ljusa och öppna planlösning. 


Sen har vi såklart uteköket också som kommer ha en helt galen grill från Napoleon och lite annat smått och gôtt som vi uppdaterar under tidens gång.


I natt drar vi ner till Malmö och kör spontangig på Mattis jobb Carib Kréol på lördag och firar min älskade Jencine Ljungblad som fyller år på söndag. 

 

-