KÖTTBAREN

Lägger ut en liten recension av mitt och Jencines besök på Köttbaren i Malmö förra månaden i väntan på att få visa upp vårt nya kök (vilket i hantverkartid verkar ta ett tag).

Hela känslan va precis vad jag hade förväntat mig och dom har verkligen gjort ett grymt jobb med atmosfären och inredningen, framför allt föll jag för den stora köttyxan i brons som utgjorde dörrhandtaget på ingången. 


Nu är det däremot inte inredningen och atmosfären som är den absoluta faktorn när man går ut på vad som borde vara en av Sveriges bättre köttrestauranger. 
Vi ögnade igenom menyn och beställde in en varsin öl och en, vad dom så käckt döpt till mixed grill, vilket skulle utgöra en blandning av det allra bästa köket kunde erbjuda från grillen i köttväg.
Vi fick, för 275;- pp (allt i en skiva delad på två) Ryggbiff, som var riktigt bra. Rökt fläskkarré som jag tror tillsammans med resten av alla detaljer exklusive chorizon bakats Sous Vide, vilket också är den detalj jag gillar mest efter biffen, oxbringa och revben. 


Jag vill verkligen säga att det var fantastiskt och att maten speglade lokalen och levde upp till sitt rykte som köttparadis med F12 och Melker Andersson i ryggen. Men tyvärr så är det inte sant. 
Köttet kändes oinspirerat och smaklöst, chorizon var inte mald och stoppad på plats (alltså inte hemmagjord vilket jag faktiskt iskallt hade räknat med att den skulle vara) och det som var bäst på tallriken var ryggbiffen, vilket också var det enda som inte behöver tillagas med någon direkt personlig identitet för att bli bra. 
En annan sak som störde mig lite va prisbilden.
Hade vi tagit biffen hade vi betalt 180:- pp för en varsin biff, nu betalade vi istället 275:- pp för en halv biff, en halv korv, en halv skiva karré, en halv skiva bringa och ett kamben. 


Overall så får jag ge dom ett bra snittbetyg och jag skulle absolut inte ha några problem med att gå ditt och klippa en afterwork eller en lunch med polarna. Jag är bara, som vanligt, en aning upprörd över att mina höga förväntningar sällan motsvarar verkligheten och att jag måste vara så förbannat kritisk i arbetsrelaterade situationer.


Köttbaren får 3 av 5 köttyxor


Snart beger vi oss till Spanien för att fira min 30 års dag och då ska vi äta på Monastrell i Alicante som har en stjärna i Guide Michelin.

Nu ska jag elda på snickarn lite så att jag kan börja laga mat i mitt eget kök igen snart!


-