vi är olika

Som individ är man en sammansättning av olika personligheter med olika delar, som bildar ett och samma komplexa system. Våra erfarenheter gör att vi värdesätter det vi anser vara viktigt. Vi har olika drivkrafter, motiv och behov. På så sätt skulle man kunna säga att man är fånge i sitt eget sätt att vara. Vi agerar inte bara som vi gör för att vi har olika egenskaper, utan för att hela personlighetssystemet fungerar på ett visst sätt. 
Desto större förståelse vi har för detta, desto mer tolerans får vi för andras brister och egenheter. Vi är resultatet av våran historia. Ett beteende förändras inte över en dag. Att ha förståelse för att vi är olika, gör att vi kan anpassa våra egna beteenden i olika möten med andra.

Detta med att människor är olika har varit ett hett samtalsämne hemma på senaste tiden. För det är just vad jag och J är. Vi är olika. Alla är olika. Men på något magiskt sätt så kompletterar vi varandra. Det faktum att vi människor är så unika är att ingen kan beskriva en annan människa på ett fullkommligt sätt. Det är rätt fascinerande. Då kan man själv börja fundera på hur man är som person och att alla andra är annorlunda. En liten tankeställare.

Utöver heta diskussioner om olikheter så tog vi en sovmorgon imorse, gjorde frukost och åkte iväg och provkörde en ny bil. En Jeep. Vi är i behov av en större bil, med betoning på större, shit vad stor den var jämfört med våran. När säljaren beskrev bilen så var likheterna stora med Pepsi (hund), stor, stark och den lufsar på i sin egen takt. Vi tog även en sväng på Ikea, åt lunch och fikade. Nu är J på jobbet och för mig blir det en lugn kväll. 

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln

-