En rosa månad

Cancer. Ordet är så laddat. Nästan lika starkt som döden. Men döden kan vara något vackert om livet blev berikat. Medan cancern tar människors liv. Plågar den drabbade och anhöriga in i ovissheten. Ska vi överleva?

Det är oktober och hela Sverige är färgat rosa. För nästan exakt 7 år sedan så fick jag och min familj full förståelse för varför. Min älskade mamma fick diagnosen bröstcancer. Min mamma har liksom alltid varit min största förebild. Hon är stark. Hon har alltid rätat på ryggen oavsett hur tung ryggsäck hon har burit. 
I sjukdomens svarta hål var det vår tur att bära henne. Å tro mig, det var knappt så att hon tillät oss, för envis är hon min mamma.

Oavsett hur stark hon än må vara så hade hon ingen makt över den fysiska nedbrytningen som allt vad cellgifter och strålbehandlingar innebär. 

När vi fick reda på att cancern hade spridit sig så var det rätt tufft att vara anhörig. När jag tänker tillbaka på den perioden, så vet jag faktiskt inte hur vi tog oss igenom det, men det gick. Å vi vann väldigt mycket på vägen.

När jag blickar tillbaka på den här tiden så är det ett minne som är extra starkt och som berör mig oerhört. 
Det var ett av tillfällena när jag följde med mamma till sjukhuset. När vi klev in i väntrummet på cancer avdelningen, så ville jag vända på klacken och gå ut igen. Jag slogs av att det inte bara var vår familj som var drabbade. Väntrummet var fullt av människor som liksom mamma också väntade på sina behandlingar. Det påminde mig om ett förintelseläger under andra världskriget där alla kämpade för överlevnad.
Vår familj överlevde cancern. 
Men idag går mina tankar till de övriga i väntrummet, hade de samma tur att få livet tillbaka?

Tack för att just jag fick behålla min mamma!

Kommentera gärna:

Du kan ändra denna exempeltext. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Donec libero. Suspendisse bibendum. Cras id urna. Morbi tincidunt, orci ac convallis aliquam, lectus turpis varius lorem, eu posuere nunc justo tempus leo. Donec mattis, purus nec placerat bibendum, dui pede condimentum odio, ac blandit ante orci ut diam.

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln

-